matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź jedno z rozwiązań równania
Ano1:
x − 3
√
13
+
√
7
Jednym z rozwiązań równania
=
jest liczba
√
13
−
√
7
x + 3
A) 3
√
5
B)
√
17
C) −3
√
6
D) −
√
15
Bardzo proszę tez o wytłumaczenie, z góry dziękuje.
17 kwi 21:27
Mila:
x
2
−9=13−7 x
2
=15 x=
√
15
lub x=−
√
15
wybieraj odp.
17 kwi 21:38
Ano1:
Dzięki.
17 kwi 21:48