matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Jadzia:
Rozwiąż równanie: |cos2x|=
√
2
/2
17 kwi 20:20
Basia:
√
2
√
2
cos(2x) =
lub cos(2x) = −
2
2
π
π
3π
3π
2x =
+2kπ lub 2x = −
+2kπ lub 2x=
+2kπ lub 2x= −
+2kπ
4
4
4
4
π
π
3π
3π
x =
+kπ lub x= −
+kπ lub x =
+kπ lub x= −
+kπ
8
8
8
8
17 kwi 20:42