matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria
AGA:
Oblicz miarę kąta ostrego CAB w trójkącie prostokątnym ABC jeśli AC =3 pod pierwiastkiem2 oraz AB=3 pod pierwiastkiem 3.Kąt ACB jest kątem prostym
17 kwi 16:28
Blee:
|AC|
cosα =
= ....
|AB|
i w tablicach szukasz α
17 kwi 16:31