PRAWDOBODOBIEŃSTWO
AGA: rzucamy dwiema symetrycznymi kostkami do gry, blicz prawdobodobieństwo,że iloczyn uzyskanych
oczek jest liczbą podzielną przez 4
17 kwi 16:22
Blee:
czyli musiało wypaść:
2 i 6
2 i 2
6 i 6
4 i 'cokolwiek'
cokolwiek i 4
ile jest możliwości
17 kwi 16:23
AGA: nie ma podane
17 kwi 16:25
Blee:
kuźwa ... to było pytanie do Ciebie, a nie 'do odpowiedzi'
W sensie −−− miej jakikolwiek wkład w to co się robi w tym zadaniu
17 kwi 16:32
Krzysiek60: 15/36

?
17 kwi 17:07
Janek191:
I Ω I = 62 = 36
A = {(1,4),(2,2),(2,4),(2,6),(3,4),(4,1),( 4,2),(4,3),(4,4),(4,5),(4,6),(
5,4),(6,2),(6,4),(6,6)}
17 kwi 17:47
Pytający:
|A|=3*3+1*3*2! // (dwie parzyste) lub (4 i nieparzysta)
17 kwi 18:00