Pole figury
Oliwka K :

Oblicz pole zacienowanej figury
17 kwi 10:27
Blee:
Co ma oznaczać ta 1/5
17 kwi 12:51
DM: Czy to zadanie z połączenia kryptoanalizy i matematyki? W sensie,
że najpierw trzeba rozszyfrować o co chodzi a potem wyliczyć?
17 kwi 13:32
Oliwka K : 1,5 to wysokosc
17 kwi 13:45
PW: Chcielibyśmy pomóc, ale ... wysokość czego?
17 kwi 13:58
Oliwka K : Od tej dolnej kreski do tej pierwszej
17 kwi 14:08
Blee:

tak
17 kwi 14:19
Blee:

jeżeli tak to:
| | 4*1.5 | |
Więc PA+B+C = PA+B + PA+C − PA = 8+8 − |
| = 16 + 3 = 13 |
| | 2 | |
17 kwi 14:21
Oliwka K : Tak dzieki
17 kwi 14:24
Blee:
Tam mialo byc PB+C a nie PA+C
17 kwi 14:30
Blee: I − PB a nie − PA
17 kwi 14:30
Oliwka K : Tak zauwazylam ale juz to sobie poprawilam
17 kwi 14:40