matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnienie
Pingwin4:
uzasadnij ze sin
4
−cos
4
=1−cos
2
alfa
16 kwi 20:20
Pingwin4:
2cos*
16 kwi 21:02
Eta:
L=(sin
2
α+cos
2
α)(sin
2
α−cos
2
α)= 1*(1−cos
2
α−cos
2
α)= 1−2cos
2
α=P
16 kwi 21:05