Okręgi
Pingwin4: Dane są okręgi o1 i o2 o środkach s1 i s2, odpowiednio o promieniach r1 i r2, gdzie |s1s2|=5,
r1=9 i r2=5
Okregi przecinaja się w dwóch różnych punktach p/f
Okręgi są styczne wewnętrznie p/f
Srodek jednego z okręgów leży na drugim p/f
Moim zdaniem odpowiedź to pff ale nie ma takiej możliwości, czy mam błąd czy jest on w
odpowiedziach? Możliwości to a. Ppp b. Ppf c. Pfp d. Fpp
16 kwi 17:07
Pingwin4: Ktoś wie?
16 kwi 18:42
Shiner: 1.) P 2.) F 3.) W znaczeniu, że środek jednego okręgu leży na obwodzie drugiego, a nie na jego
środku, tak? 3.) P
16 kwi 18:52
Pingwin4: Tak, faktycznie teraz juz zrozumiałam, że choszi o punkt na obwodzie a nie w środku
16 kwi 19:05
Pingwin4: Chociaż czy to będzie prawda?
16 kwi 19:07
Shiner: Odległości od środków są równe 5, a promień jednego z nich też równa się 5. Po narysowaniu nie
będziesz miał wątpliwości, że obwód okręgu najdzie na środek.
16 kwi 19:14
Pingwin4: okej, dziękuję
16 kwi 19:40
Pingwin4:
16 kwi 19:57
Pingwin4: mniej więcej tak?
16 kwi 19:58
Pingwin4: mniej więcej tak?
16 kwi 19:58
Pingwin4: ale wtedy środek nie leży na okegu
16 kwi 19:59
Pingwin4: okej już widzę, namieszałam
16 kwi 20:00