matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tożsamość trygonometryczna
1313:
α
3
Rowność cos
− cos
α = 2sin α sin y jest tożsamością trygonometryczną dla:
2
2
3
A. y=−
α
2
1
B. y=−
α
2
1
C. y=
α
2
3
D. y=
α
2
Bardzo proszę o pomoc
16 kwi 16:28
Prawnik:
α
3
L=cos
− cos
α
2
2
a
3α
+
2
2
α
3α
−
2
2
L=−2sin
sin
// ze wzoru na roznice cosinusów
2
2
−α
L=−2sinαsin(
)
2
ODP. (B)
16 kwi 16:32
Prawnik:
Tfu (C) nie zauważyłem minusa.
16 kwi 16:36
1313:
Dziękuję Ci bardzo!
16 kwi 16:44