Ice Tea: Mogę prosić o pomoc w zadaniu? Moja nauczycielka w liceum nie potrafiła go zrobić

Zadanie polega na znalezieniu zbioru wartości funkcji:
f(x)= log..... I teraz tak, w postawie logarytmu jest liczba
12, a liczba logarytmowana
to pierwiastek z wyrażenia:
4−x2x2+1
f(x)=log
0,5
√4−x2x2+1
Jedyne co potrafiła zrobić, to dziedina: (−2,2)
16 kwi 16:24
Ice Tea: Zadanie za 6 punktow z matury roz.
16 kwi 16:24
bezendu:
Do ułamków użyj dużego U i zapisz to jeszcze raz.
16 kwi 16:29
Ice Tea:
| | 4−x2 | |
LICZBA LOGARYTMOWANA: PIERWIASTEK Z WYRAZENIA: |
| |
| | x2+1 | |
16 kwi 16:31
Blee:
coś bardziej czuję, że to nauczycielka dała mu do zrobienia do domu
ale woli nie przyznać sie do tego i wali ściemę o nauczycielce, która nie potrafi zrobić
zadania
16 kwi 16:39
Ice Tea: Blee, nie uwierzysz jak powiem że nie umiała tez zrobić zadania z matury podstawowej, ale to
niewazne..
po prostu proszę o rozwiązanie tego zadania
16 kwi 16:45
Ice Tea: Ta nauczycielka mało które zadanie umie zrobić
16 kwi 16:45
Ice Tea: Pochodna która ja obliczylem:
16 kwi 16:48
PW: Liczba w jest wartością funkcji, gdy
Jakie wartości przyjmuje funkcja po lewej stroni dla x∊(−2, 2)?
16 kwi 16:51
16 kwi 16:53
Blee:
na podstawie pochodnej zauważasz, że funkcja będzie rosnąca w przedziale (−2 ; 0), a malejąca w
przedziale (0 ; 2)
więc wyznaczamy wartość funkcji f(0) = ....
dodatkowo liczymy granice limx−>−2+ f(x) = limx−>2− f(x)
16 kwi 16:54
PW: O 16:51 zjadłem ten pierwiastek (ciężko bez dobrego zapisu funkcji).
16 kwi 16:59
Ice Tea: f(0)=2, ale nie wiem co dalej
16 kwi 17:08
Ice Tea: f(0)=−1, przepraszam...
16 kwi 17:09