Prawo
Prawnik: Wiem, ze to jest forum matematyczne, ale czy można kogos oskarzyc nie mając dowodu, ale
wiedziąc ,gdzie te dowody się znajdują. Czy policja ma prawo zebrać dowody w takiej sprawie.Do
kogo się udać w takiej sprawie, czytałem o tym na internecie i jest napisane, ze policja nie
zbiera dowodów. Stąd moje pytanie , kto MOZE zebrać dowody detektyw, a może notariusz
Do
kogo się udać.?
16 kwi 13:39
Blee:
zależy w jakiej sprawie
16 kwi 13:40
Blee:
Policja przecież także zbiera dowody − masz chociażby 'wywiadowców'
16 kwi 13:41
DM: Jeśli posiadasz wiedzę odnośnie popełnionego przestępstwa to powinno się to zgłosić do
prokuratury, nie?
16 kwi 13:53
Krzysiek60 : Nastepny Kuba gdzie pytal o to co ma robic bo sie nie uczyl
Albo to on sam . Olac takich gowniarzy .
16 kwi 13:57
Prawnik: No dobra, powiem tak, potrzebuje dowodów "namacalnych" , bo inni mi w to nie wierzą, nawet
najbliżsi. Wiem, gdzie znajdują się dowody, stąd moje pytanie czy policja lub inne służby mają
prawo sprawdzić innym (zaznaczam) PRYWATNĄ skrzynkę odbiorczą. Ta sprawa nie trwa kilka dni,
tygodni, miesięcy , ale kilka lat.
Nie mam pojęcia kto to robi, ale jestem "prześladowany" już od dawna.
Pytanie czy mogą sprawdzić skrzynke odbiorczą wielu osobom, dla pewności.
Krzysiek to nie jest śmieszne, to powazna sprawa. Powiedzcie tylko gdzie się udać.
16 kwi 14:03
Prawnik: DM o to chodzi, ze rodzina mi mówi, ze bez dowodów nic nie zrobię.
16 kwi 14:06
DM: Jeżeli ktoś Cie prześladuje to powinieneś iść z tym na policję, a tam powinni przekierować
sprawę do prokuratury. Z tego co mi wiadomo sprawy o "Stalking" są traktowane poważnie.
A osobami, które potrafią wyrobić sobie o Tobie opinie na podstawie 5 linijek tekstu się nie
przejmuj zbytnio
16 kwi 14:07
Krzysiek60: DM jakies 2 lata temu tez mnie nekano na tym forun niesamowicie
Wtedy to wysmiewano sie ze mnie ze moge sobie zglaszac to na Policje .
Zglosilem i wtedy kolega ktory mnie nekal zaczal trzas portkami .
Powinien to wiedziec i nie zawrac dupy tutaj na forum .
Bedac tu kilka lat na forum mam dystans do takich wpisow
16 kwi 14:54
DM: Krzysiek 60, nękano Cię na forum matematycznym?! Skoro tak i masz już doświadczenie jak się
w takich sytuacjach zachować to chyba tym bardziej powinieneś koledze doradzić co zrobić?
Nie rozumiem skąd u Ciebie taka reakcja, żeby pytającego od razu określać mianem "gówniarza"?
Nie nazwał bym takiego zachowania pedagogicznym podejściem...
16 kwi 15:10
Krzysiek60: Mnie nekano tutaj realnie i doswiadczylem wiele zlego w zwiazku z tym
Ja nie wiem czy on pisze prawde czy tylko chce sie pobawic .
16 kwi 15:15
Prawnik: Tak powinienem to olać, ale trwa to już od początku 3 liceum, rok nie byłem na studiach, bo się
bałem, i teraz jest kwiecień, to prawie 3 lata..
16 kwi 15:17
Prawnik: Nie wiem gdzie się udać z tym, nie mam zadnego dowodu, wiec policja odpada.. W rodzinie nie mam
zadnego oparcia, bo mi nie wierzy tak jak ty i Cię rozumiem, tak jak swoich rodziców, bo to co
mówie jest nie realne..
16 kwi 15:21
Blee:
Zadzwoń na 111 i zapytaj się tam ... chłopie, nie rób z siebie taką niedojdę. Wchodzisz do
najbliższego komisariatu i policjant już na wejściu będzie się pytał o co chodzi. Opowiesz mu,
to Ciebie przekieruje dalej do odpowiedniego policjanta.
16 kwi 15:43
Blee:
Jak możesz nie mieć ŻADNEGO dowodu przez 3 lata nękania ?
ŻADNEGO
16 kwi 15:43
Blee:
To jak Ciebie ktoś nęka
16 kwi 15:44
ite:
Anonimowa Policyjna Linia Specjalna
800 120 148
czynny całą dobę; połączenie bezpłatne
Telefoniczna Pierwsza Pomoc Psychologiczna
22 425−98−48
czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 17:00−20:00, w soboty w godzinach 15:00−17:00
opłata zgodnie z cennikiem operatora telefonicznego
16 kwi 15:50
Prawnik: Pisał do mnie w prywatnej wiadomości na facebooku WIELOKROTNIE, ze chce mnie zniszczyć. Przez
okres, w którym w ogóle nie wchodziłem, nagle usunął wszystkie wiadomości(tych na których
pisał, ze chce mnie zniszczyć), ale został jeden, pokazałem mamie, ta nie chciała mi wierzyć,
ze kolega(najbliższy) tak do mnie napisał. Potem, patrze kilka dni później (kiedy pokazałem
mamie) nawet ta wiadomość była usunięta. Podejrzewam, ze mogę być w jakiś sposób
inwigilowany..
16 kwi 15:59