woda
Andrzej:

Prostopadloscienne naczynie wypelniono woda
Po przechyleniu naczynia tak jak pokazano na rysunku czesc wody sie wylala
Do jakiej wysokosci bedzie siegac woda po ponownym postawieniu naczynia na stole
16 kwi 00:37
Andrzej: odpowiedz do zadania to 10,5cm
16 kwi 00:41
Andrzej: Dobranoc .
Jesli ktos odpisze to dziekuje .
16 kwi 00:47
Basia:

V = a*b*12
| | 1 | |
wylało się: V1 = |
| a*b*3 |
| | 2 | |
| | 3 | | 24ab−3ab | | 21ab | |
zostało: V2 = 12ab − |
| ab = |
| = |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
2h = 21
h = 10,5
16 kwi 00:49
Andrzej: Rozumiem ze to co sie wylalo to jest graniastoslup ktory ma w podstawie trojkat prostokatny
16 kwi 11:54
Jerzy:
To po prostu połowa prostopadłościanu o krawędziach: a,b,3
16 kwi 12:02
Andrzej: Dzieki .
16 kwi 12:37