matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kąty
kąty:
cosα=cosβ=2cosγ α+β+γ=360 stopni ile wynosi miara α?
15 kwi 22:41
Basia:
jakich katów dotyczy to zadanie? dowolnych (a więc także takich o miarach ujemnych, albo większych od 360
o
) ? czy tylko na przykład kątów wypukłych?
15 kwi 23:44