z
QWERTY: Dany jest trójkąt ABC o wierzchołkach A=(1,4) B=(5,2) C=(3,3)
Napisz równanie środkowej boku BC
15 kwi 22:10
Blee:
1) wyznaczasz punkt będący środkiem odcinka BC
2) wyznaczasz wzór prostej przechodzącej przez tenże punkt oraz punkt A
KOOOONIEC
15 kwi 22:14
15 kwi 22:15
bezendu: Maturzyści są tak leniwi, że nie potrafią nawet korzystać z dobra jakie daje internet?
15 kwi 22:16
Eta:

Taki trójkąt nie istnieje !
15 kwi 22:17
QWERTY: C=(3,−3)
15 kwi 22:18
Eta:
i KOOOONIEC
15 kwi 22:18
bezendu: QWERTY 22:15, zrób coś sam w tym temacie.
15 kwi 22:20
bezendu: Zresztą zauważyłem, że strasznie wymagający jesteś a słowa "dziękuję" nigdzie nie zostawisz.
Dostajesz to wszystko za darmo, może czasami jednak wypadałoby?
15 kwi 22:21
Eta:

S(4;−0,5)
AS: y= −1,5(x−4)−0,5
y= −1,5x +5,5
=============
15 kwi 22:25
Eta:
Właśnie zapomniałam,że obiecałam temu "typkowi" ... nie pomagać
Dzięki
bezendu za przypomnienie
15 kwi 22:27