Potegowanie
Oliwka K : Zapytanie
Gdzie moge znalezc cos na temat potegowania ale zeby bylo takie potegowanie cos do potegi i
jeszcze do potegi i jeszcze do potegi i tak gory?
Wpisuje potegowanie potegi i wyskakuje mi nie to co chce
15 kwi 20:58
Oliwka K :
15 kwi 21:22
Basia: może dokładniej napisz w czym problem
15 kwi 21:23
Oliwka K : jak to w ogole odczytac jak liczyc
mam liczby
22 i jeszcze do gory do potegi 2 i jeszcze di gory do potegi drugiej
222 i jeszcze do gory do potegi drugiej
22 i jeszcze do gory do potegi 22
15 kwi 21:31
15 kwi 21:33
Oliwka K : Pytajacy a tak inaczej dla ucznia szkoly podstawowej mozesz?
15 kwi 21:38
Basia: jeżeli tam nie ma nawiasów liczysz "od góry"
222 = 24 = 16
2222 = 224 = 216
15 kwi 21:44
Mila:
Dla ucznia szkoły podstawowej:
432=49
222=24
15 kwi 21:45