zadanko
adeek:

ZI:KI:EI=1:2:3 Oblicz miarę kąta ZIK
ZKEN − kwadrat
15 kwi 20:05
adeek:
15 kwi 20:35
15 kwi 21:26
Blee:

α+β+γ = 180
z tw. cosinusów:
1
2 + 2
2 − 2*1*2*cosα = a
2
2
2 + 3
2 − 2*2*3*cosβ = a
2
1
2 + 3
2 − 2*1*3*cos(180 − (α+β)) = (a
√2)
2
układ trzech równań z trzema niewiadomymi ... lecisz z koksem
15 kwi 21:42
adeek: Czy to wyjdzie 72 stopnie?
15 kwi 22:19
Blee:
nie wiem ... nie chciało mi się liczyć
15 kwi 22:20
adeek: α+β+γ=360 stopni,czemu tam jest 180?
15 kwi 22:21
adeek: pobijam pytanie, bo nadal nie wiem jak
16 kwi 20:21
adeek: pobijam pytanie, bo nadal nie wiem jak
16 kwi 20:21