c | a − b | d | a − b | |||||
Z twierdzenia sinusów: | = | i | = | |||||
sinα | sin(α + β) | sinβ | sin(α + β) |
h | h | |||
tg α= | ⇒ x = | |||
x | tg α |
h | h | |||
tg β= | ⇒ y = | |||
y | tg β |
h | h | ||
+ | = a−b | ||
tg α | tg β |
1 | 1 | |||
h( | + | ) = a−b | ||
tg α | tg β |
tg β + tg α | ||
h* | = a−b | |
(tg α)*(tg β) |
(a−b)*(tg α)*(tg β) | ||
h = | ||
tg β + tgα |
h | ||
sin α = | ||
c |
h | (a−b)*(tg α)*(tg β) | |||
c = | = | |||
sin α | (sin α)*(tg β + tg α) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |