matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbieżność
mario:
1
2
n
czy ciąg (an) n nalezy do N okreslony wzorem
+
+ ... +
jest
4
7
n
2
+3
zbieżny?
15 kwi 18:40
Adamm:
i
a
n
=∑
i=1
n
i
2
+3
to są sumy częściowe szeregu
n
∑
n=1
∞
, porównywalnego z harmonicznym, oczywiście rozbieżny
n
2
+3
15 kwi 18:44