K
Kasia: Oblicz granice lim−>−∞(2x3+6x2+1)
15 kwi 17:59
Basia: wyłącz x3 przed nawias
15 kwi 18:02
Kasia: Już zrobiłam dziekuje, tylko mam takie pytanko, jak x dąży do nieskonczosci i z największej
potegi zostanie mi liczba ujemna to będzie do −∞?
15 kwi 18:03
Basia: mnożenie nieskończiności przez liczbę ≠0 działa tak samo jak mnożenie liczb
(+∞)*ujemnna = −∞
(+∞)*dodatnia = +∞
(−∞)*ujemna = +∞
(−∞)*dodatnia = −∞
mnożenie nieskończoności przez nieskończoność również
15 kwi 18:07
Kasia: Rozumiem, dziękuję bardzo 😎
15 kwi 18:31