matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Napisz wzór funkcji liniowej
anulka__1990:
3
Napisz wzór funkcji liniowej,której wykres jest równoległy do wykresu funkcji y=−
x+1
2
i przechodzi przez punkt A=(−2,−1) jak to zrobic
8 lut 20:22
Mateusz:
Tak jak tu np
https://matematykaszkolna.pl/strona/45.html
8 lut 20:24
anulka__1990:
3
wyszło mi ze a =−
2
b=4
3
wiec odp to bedzie y=−
x+4
2
8 lut 20:34
Mateusz:
b jest równe −4 mnie tak wyszło sprawdz swoje obliczenia
8 lut 20:38
anulka__1990:
faktycznie
dziękuje
8 lut 20:59