matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
abc:
wartość wyrażenia 9
5
*27
2
*4
3
/6
8
*3
6
jest równa: A. 1/4 B. 3.4 C. 3/2 D. 9/4
15 kwi 17:15
DM:
WSKAZÓWKA: 9
5
= (3
2
)
5
= 3
10
a także 6
8
= (2*3)
8
= 2
8
* 3
8
15 kwi 17:20