pomocy
abc: wartość wyrażenia log o podstawie 2 z 20−2 jest równa?
15 kwi 16:42
abc: hm

15 kwi 17:06
ford:
log2(20−2) = −2log2(20) = −2log2(4*5) = −2log24−2log25 = −2*2−2log25 = −4−2log25
15 kwi 17:16
annabb: A może log220 − 2 albo log2 (20−2)
15 kwi 17:21
ford:
log220 − 2 = log2(4*5) − 2 = log24 + log25 − 2 = 2 + log25 − 2 = log25
log2(20−2) = log2(18) = log2(2*9) = log22+log29 = 1 + log2(32) = 1 + 2log23
15 kwi 17:46
iteRacj@:
teraz tylko można czekać aż abc wyjaśni, która wersja jest właściwa...
15 kwi 17:54
DM: może na tym polega trudność tego zadania?
15 kwi 17:55