matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy proszę
Xxxiamwarriorxxx :
1. wyznacz miejsce zerowe funkcji f(x)=6(2x+2)−2(5x+5)
2
2.dla jakich wartości parametru m funkcja f(x) =(
m−4)x+2 jest malejąca?
3
15 kwi 16:29
iteRacj@:
1. wartośc funkcji przyrównaj do zera czyli rozwiąż równanie 6(2x+2)−2(5x+5)=0 2. funkcja liniowa f(x)=ax+b jest malejąca, gdy a<0
2
u Ciebie
m−4<0, taką nierówność musisz rozwiązać
3
15 kwi 17:06