matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica funkcji
gr:
Wiedząc, że lim x→x
0
a
x
= a
x
0
, gdy a>0, uzasadnij nierówność:
2
x
+3
a) lim x→0
=−2
2
x
−3
9
x
−3
x
b) lim x→0
=1
3
x
−1
15 kwi 16:20
gr:
?
15 kwi 17:05
gr:
?
15 kwi 17:29
gr:
?
15 kwi 17:42