matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
udowodnij
dyr:
Czowrokaty ABCD i AEFG na rysunku obok sa kwadratami.Wykaz,ze odcinki BE i DG maja rowna dlugosc.
15 kwi 15:28
Eta:
Trójkąty BAE i AGD są przystające z cechy (bkb) bo |∡BAE|=90
o
+α=|∡DAG| oraz |AB|=|AD| i |AE|=AG| zatem |BE|=|DG|
==========
c.n.w
15 kwi 16:11