Oblicz iloczyn skalarny dla elementów
XYZ: Ktos ma moze jakis pomysl? Oblicz iloczyn skalarny dla elementów:
| | 1 | | i√2 | |
y=(( |
| + |
| ) od n=1 do ∞ |
| | 4 | | 4 | |
W przestrzeni gdzie dla x=(ξn) od n=1 do
∞ ||x||
2=∑| ξj |
2 suma od j=1 do
∞
15 kwi 13:21
Adamm: czy y na pewno tak wygląda
15 kwi 15:17
XYZ: | | 1 | | i√2 | |
Sorki błąd y=(( |
| + |
| )n) od n=1 do ∞ |
| | 4 | | 4 | |
Zapomniałem o potędze
15 kwi 15:30
Adamm:
| | i | | 1 | | i√2 | |
<x, y>=∑n=1∞ ( |
| )*( |
| − |
| )n |
| | 2n | | 4 | | 4 | |
masz szereg geometryczny
15 kwi 15:37
XYZ: Ok dziękuje bardzo. Nie zauważyłem tego
15 kwi 15:54