matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granicę
XD:
Oblicz granicę: 20 lim
x
→0 (sin
2
*3/t) / 1/t
2
15 kwi 09:54
XD:
eh zamiast t powinien być x wybaczcie
15 kwi 10:15
Janek191:
3
(sin
)
2
x
Czy f(x) =
?
1
x
2
15 kwi 12:37
XD:
sinus jest jeszcze do kwadratu
15 kwi 12:49
XD:
3/x już nie
15 kwi 12:50
XD:
proszę o pomoc
15 kwi 18:02
XD:
Upp
15 kwi 20:37
Janek191:
3
−1 ≤ sin
≤ 1
x
więc
3
0 ≤ ( sin
)
2
≤ 1
x
oraz
3
f(x) = x
2
* ( sin
)
2
→ 0 , gdy x→ 0, bo x
2
→ 0, gdy x → 0
x
16 kwi 09:14
Blee:
XD sin
2
x = (sinx)
2
To sa rownoznaczne zapisy
16 kwi 09:17
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick