Eleksir
Krzysiek60: Aby uzyskac eleksir lagodnosci nalezy zmieszac ze soba
1 miarke naparu z melisy
2 miarki lubczyku
cwierc miarki kropli walerianowych
3miarki sekretnego skadnika
ile litrow powinna miec taka miarka aby mozna bylo obdzielic liczaca 500 osob agresywnych
kibicow i kazdy z nich dosta po 50 ml eliksiru
czy ktos rozumie to zadanie
Odpowiedz to 4 litry .
14 kwi 23:07
Eta:
1+2+0,25+3=6,25 miarek
50ml *500= 25 000 ml
25 000:6,25= 4 000 ml =4 l
14 kwi 23:13
aniabb: 500•50ml = 25000ml=25l
eliksir 1+2+1/4 + 3 = 6,25 miarki
25l/60,25 miarki = 4l/miarkę
14 kwi 23:14
Krzysiek60: A w ten sposob . Moze przez to ze dawno nie pilem lubczyku .
Dzieki
14 kwi 23:17
aniabb: oo u mnie jedno zbędne zero się zaplątało niechcący

(pewnie nie trafiłam w przecinek

)
14 kwi 23:19
Mila:
500*50ml=25000ml=25l
x− pojemność miarki
1x+2x+1/4x+3x=6
14x − porcja eliksiru z dobranymi odpowiednio składnikami
x=4 litry
14 kwi 23:20
Krzysiek60: Aniu 
pewnie za duzo melisy bylo
14 kwi 23:20
Eta: A u mnie powinno być : 4l/miarkę
14 kwi 23:25
lubczyk :
o, widzę że takie mikstury to same kobiety szykują

? ? ?
14 kwi 23:26
Mila:
Wiadomo, marzymy o eliksirze młodości
14 kwi 23:32