Funkcje
Marta: Dana jest funkcja f(x)=−7x+3 ,ktorej dziedzina jest zbior liczb z liczb −25,−7,−4,−17 nalezy
do zbioru wartosci funkcji
14 kwi 23:05
Krzysiek60: Przepisz to porzadnie
14 kwi 23:08
Marta: Tak nam podano
14 kwi 23:20
Krzysiek60: To przeczytaj sobie to jeszcze raz
14 kwi 23:22
Krzysiek60: Nawet jesliby dziedzina tej funkcji byl zbtor liczb ℛ to wszystkie te liczby naleza do zbioru
wartosci tej funkcji
14 kwi 23:26
aniabb: Raczej dziedziną jest C lub N
14 kwi 23:30
aniabb: −25 i −4
14 kwi 23:31
aniabb: może to ten etap gdzie liczby całkowite oznacza się Z
14 kwi 23:34
Krzysiek60: No tak Aniu co nie zmienia faktu ze napisano zle
No chyba ze te liczby do dziedzina wiec wtedy zbior wartosci tej funkcji to
y= −7*(−25)+3= dokoncz
y= −7*(−7)+3= dokoncz
ale znowu to tak napisane chaotycznie
14 kwi 23:34