matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania różniczkowe
awgdb:
Mam szybkie pytanie z równań różniczkowych czy jak jest zadanie takiego typu
dy
2x
2
=y
dx
to czy w tym zapisie dy=y` czy to jednak znaczy coś innego ?
14 kwi 21:57
;ddd:
dy
y' =
dx
14 kwi 22:11
piotr:
dx
dy
=
2x
2
y
i całkujesz obustronnie
14 kwi 22:14