matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Planimetria
Matura:
Podstawa AB trójkąta ABC przedstawionego na rysunku ma długość: A.6 B.4(1+
√
3
) C.12 D.8(1+[{3}) ∡CAB=45 stopni ∡CBA=30 stopni
14 kwi 19:40
Qba:
B)
14 kwi 19:41
Matura:
Jeśli mógłbyś rozpisać byłbym wdziędzny
14 kwi 19:48
Eta:
|B|=4+4
√
3
=4(1+
√
3
)
14 kwi 19:51
Krzysiek60:
8
AB
=
sin45
sin105
sin105= cos15
o
cos15
o
= cos(60
o
−45
o
) jest na to wzor
14 kwi 19:54
Eta:
14 kwi 19:57
Krzysiek60:
Dobry wieczor
Eta
Wrzuce jedno zadanko spojrzysz ? dziekuje
14 kwi 19:59