Porównaj liczby
Zadaniowiec90: | | 4 | | 4+n | |
Porównaj liczby |
| = |
| gdzie n należy do zbioru liczb naturalnych. |
| | 5 | | 5+n | |
14 kwi 12:01
Jerzy:
Wymnóż na krzyż.
14 kwi 12:09
Blee:
Dla n≠0 rownosc nie zachodzi
14 kwi 12:10
Zadaniowiec90: Aha, i to wszystko. Dziękuję
14 kwi 12:18
munio:
4(5+n)=5(4+n)
20+4n=20+5n |−4n
20=20+5n | −20
5n=0 | :5
n=0
14 kwi 12:31
PW: Dla mnie polecenie "porównaj liczby" wymaga wskazania, która z nich jest większa.
| | 4 | | 4+n | |
Sformułowanie "Porównaj liczby |
| = |
| " jest bzdurne − skoro jest równość, to co |
| | 5 | | 5+n | |
porównywać?
14 kwi 14:14