matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka z x+2y
Matma:
Całka z .. ∫(x+2y)dy Jak to obliczyć i dlaczego wychodzi xy+y
2
, a nie x+y
2
?
14 kwi 11:18
Adamm:
=∫xdy+∫2ydy=x∫dy+∫2ydy=xy+y
2
+c
14 kwi 11:19
Matma:
Ok już rozumiem
14 kwi 11:20