3 | ||
π < arg[(−1+i)z] ≤ | π | |
2 |
3 | ||
π < arg[√2e3π/4 z] < | π | |
2 |
3 | ||
π − 3π/4 < arg[z] < | π − 3π/4 | |
2 |
3 | ||
u=−1+i, a więc argu= | π (można po prostu narysować liczbę u − punkt (−1,1) na płaszczyźnie | |
4 |
3 | ||
zespolonej i zobaczyć, że argu= | π). | |
4 |
3 | ||
arg(uz)=argu+argz= | π+a | |
4 |
3 | 3 | |||
π< | π+α< | π, | ||
4 | 2 |
1 | 3 | |||
π<α< | π | |||
4 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |