lody
Oliwka K : Lody z bita smietana i polewka kosztuja 15 zl
Lody sa dwa razy drosze od bitej smietany
Lody sa tez o 5 zl drosze od polewki
Cene lodow bez bitej smietany i polewki otrzymamy po rozwiazaniu rownania
a) k+2k+k−5 = 11
b) k+1/2k+k+5= 11
c) k+1/2k+1/2k−5=11
d) k+1/2k+k−5=11
Wedlug mnie bedzie odpowiedz d
k− cena lodow
1/2k −to cena bitej smietany bo skoro lody sa dwa razy drozsze od bitej snietany to bita
smietana jest dwa razy tansza od lodow
k−5 cena polewki bo skoro lody sa o 5 zl drosze od polewki to polewka jest tansza o 5 zl od
lodow
13 kwi 11:08
Jerzy:
Tak.
13 kwi 11:26
Oliwka K : dziekuje .
13 kwi 11:30
Jerzy:
W każdej z proponowanych odpowiedzi z prawej strony powinno być 15 , jeśli w treści
zadania jest 15 zł.
13 kwi 11:44
Oliwka K : Tak moja pomylka .
13 kwi 11:49