matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potegi
Dawid:
Uzasadnij ze liczba 4
1
2
+ 4
1
3
+ 4
1
4
jest podzielna przez 42
12 kwi 23:12
Milo:
=4
12
(1 + 4 + 16) = 4
12
*21 = 4
11
*4*21 = 4
11
*2*42
12 kwi 23:16