matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Nieuk:
Określ rekurencyjnie ciąg an=n
2
−3n
12 kwi 22:11
aniabb:
a
1
=−2 a
n+1
=a
n
+2n−2
12 kwi 22:21
Adamm:
a
n+1
=a
n
+2n−2 dla n≥1 a
1
=−2
12 kwi 22:22