4 | ||
rownoleglej do osi OX i wykresu funkcji f(x)= | .Wyznacz wspolrzedne punktow A i B | |
|x| |
4 | ||
f(x) = | ||
I x I |
4 | ||
Dla x < 0 jest f(x) = | ||
− x |
4 | ||
Dla x > 0 jest f(x) = | ||
x |
4 | 4 | |||
k = | ⇒ x = − | |||
−x | k |
4 | 4 | |||
k = | ⇒ x = | |||
x | k |
4 | 4 | |||
A = ( − | , k ) B = ( | , k ) | ||
x | k |
4 | 4 | 8 | ||||
I AB I = | − ( − | ) = | ||||
k | k | k |
4 | 4 | |||
P = 0,5 *I AB I *h = | *( k − (−4)) = | *( k + 4) = 6 ⇒ k = 8 | ||
k | k |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |