matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja ciągła w punkcie
andaw:
Dla jakich wartości parametrów a i b funkcja f jest ciągła w punkcie x0 jeśli
⎧
x, gdy |x|≤1
f(x)=
⎩
x
2
+ax+b gdy |x|>1
x0={1,−1}
11 kwi 22:46
Bejtsefer:
a= 1, b = −1
13 kwi 09:17