matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz dziedzinę funkcji
Jagoda:
Wyznacz dziedzinę funkcji: 1. f(x)=
x−1
x(x+5)
+
1
2x−4
+
√
x+7
2.f(x)=
√
2−x
+
√
x−5
3. f(x)=
2x+7
(x−2)
√
x+5
+
√
3x−2
11 kwi 18:14
Jagoda:
Proszę o pomoc
Pilne
11 kwi 18:52