matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
jakoto:
oblicz miejsce zerowe funkcji kwadratowej, jezeli istniejaizapisz jawpostaci iloczynowej gdy f(x)= −3x
2
+9x
11 kwi 17:32
Vobro:
Miejsce zerowe f(x)=0 −3x
2
+9x=0 /:(−3) x
2
−3x=0 x(x−3)=0 x=0 v x=3
11 kwi 17:34