matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
dyr:
Oblicz dlugosc odcinka AD AC=3,AB=4,BC=5
11 kwi 16:32
Mila:
AD− dwusieczna kąta prostego 1)ΔCED∼ΔCAB
3−x
3
=
x
4
12
x=
7
12
√
2
d=
7
==========
11 kwi 17:20