PRAWDOPODOBIEŃSTWO DRZEWKA JAK TO OBLICZYĆ Z WYNIKIEM I ROAZWIĄZANIEM
Kuskus prime: W pojemniku A znajduje się 15 kul białych i 5 kul czarnych, a w drugim 14 kul białych i 7
czarnych. Jakie jest prawdopodobieństwo wylosowania kulę czarną w pierwszym pojemniku i w
drugim pojemniku
11 kwi 12:58
PW: Mówić polski, a konkretniej:
− Po piewsze: Nie bredzić.
11 kwi 13:03
Kuskus prime: Mam na myśli jak rozwiązać to zadanie, ponieważ nie wiem jak się do tego zabrać
11 kwi 13:09
Jerzy:
| | 5 | | 1 | |
Kulę czarną w pierwszym pojemniku: P(A) = |
| = |
| |
| | 20 | | 4 | |
| | 7 | |
Kulę czarną w drugim pojemniku: P(B) = |
| |
| | 20 | |
11 kwi 13:13
PW: Sam to wymyśliłeś, ale masz trudności z wypowiadaniem sie w ojczystym języku, czy nie chciało
ci się dokładnie przepisać zadania?
Jakie jest prawdopodobieństwo wylosowania kulę czarną w pierwszym pojemniku to brednia,
brzuch boli od takiej "polszczyzny".
11 kwi 13:14