matematykaszkolna.pl
1 na koniec z matematyki Kuba: Nietypowe pytanie − klasa maturalna Witam, piszę w sprawie mojej 1 na koniec z matematyki w klasie maturalnej, jutro jest rada zatwierdzająca i nie wiem co robić...Czy iść do tej nauczycielki czy poprosić o test całoroczny lub o wystawienie mi oceny 2 na koniec i niedoposzczenie do matury. Proszę o Wasze rady
11 kwi 10:12
hahaha: ... coś robić ... to należało przez ostatnie lata. Teraz to chyba tylko zanieść pół cielaka emotka
11 kwi 10:25
Pawel: Komentarz na poziomie osoby upośledzonej...brak słów
11 kwi 10:52
Tadeusz: A co w nim nie tak? Kuba przebimbał czas nauki a teraz dotarło do niego, że ma problem. ... i nie jest upośledzony ... zaczyna kombinowaćemotka
11 kwi 11:05
ite: @Tadeusz komentarz z 10:25 napisany z uśmiechem, ale wobec nauczycielki nie w porządku, zakłada że może uczestniczyć w jakichś kombinacjach
11 kwi 11:24
Krzysiek60: Pawel nie nalezy nikogo przyrownywac do siebie . A co mial napisac , ze bedzie dobrze ? zeby sie nie przejmowal? To postaw sie na jego miejscu . Czy on napisal o problemie wczesniej ? Nie. napisal kiedy zaczelo mu sie palic pod ogonem Wiec daruj sobie takie komentarze jak 10 : 52. Witam ite i ===emotka
11 kwi 12:28
PW: A ja myślę, że Kuba jest kiepskim żartownisiem − wrzucił petardę do ogniska i śmieje się. Jeszcze niedawno pisał, że ma pierwsze problemy z liczbami zespolonymi − tyś to, studencie początkujący?
11 kwi 12:39
Pat: A ja wam powiem, że od 3 lat chodzę na korepetycje, robię bardzo dużo zadan. I o ile nie mam problemu z rozwiązywaniem arkuszy maturalnych, to ze względu na poziom narzucany przez moją nauczycielkę i nieadekwatna ilość zadan na sprawdzianach, jestem zagrożona. Niestety, kosztuje mnie to wiele stresu i wylanych łez, kiedy liczę znienawidzone delty i pierwiastki, ale nie samym polskim człowiek żyje, chęć wybrania dalszego kształcenia związanego z językiem ojczystym nie zwalnia mnie z nauki matematyki. Łączę się w matematycznym bólu, mam szczerą nadzieję, że na radzie pedagogicznej ktoś się za nami wstawi.
11 kwi 21:02
bezendu: "..to ze względu na poziom narzucany przez moją nauczycielkę i nieadekwatna ilość zadan na sprawdzianach, jestem zagrożona. " Na studiach nikt nie będzie Cię trzymał za rączkę i zastanawiał się czy Ty umiesz czy nie. Zacznij lepiej się więcej uczyć i przykładać do tych korepetycji niż zwalać winę na nauczyciela, bo na kogoś przecież trzeba? emotka
12 kwi 01:18
Daglezja: uważam że jej postawa zasługuje jednak na aprobate, matury idą jej dobrze więc najwyrazniej wypełnia swoje uczniowskie obowiązki, egzamin dojrzalosci zweryfikuje. A to że w swojej edukacji trafia sie na złośliwców to inna sprawa, kwestia szczęścia. Nie bądź dupkiem
12 kwi 02:06
Krzysiek60: I o to nastepne to to ktore nie potrafi czytac ze zrozumieniem i obraza innych .
12 kwi 10:04
daras: odpowiedź jest prosta, podaję algorytm: 1. jeśli chcesz juz miec chodzenie do szkoły z głowy, to proś o 2 2. jeśli co nie daj bóg wybierasz sie na jakieś studia to brnij dalej ale i tak dostaniesz 1 i bedziesz powtarzał klasę 3. tercium always daturemotka być może powtarzajac klase zmadrzejesz ? znam przypadek,że po zalufieniu uczennica spięła sie i miała na koniec repety mocną 4 wybór nalezy do ciebie a nie do nas
12 kwi 20:22
iteRacj@: bardzo jestem ciekawa, czy to było pytanie choć trochę na serio czy tylko żart − jak naisał PW ↘ nie istnieje coś takiego jak "wystawienie mi oceny 2 na koniec i niedopószczenie do matury"
12 kwi 20:33
Maciess: Bierz test całoroczny. Zawsze jest cień szansy. Chociaż coś czuje, że nieźle się byczyłeś przez 3 latka.
12 kwi 20:46
bezendu: daras jest jeszcze 4 opcja, pielgrzymka do Częstochowy jak w przypadku tego Maccia naszego, który pisał poprawkę
13 kwi 00:23
Hajtowy: bezendu ja już byłem kilka razy
13 kwi 00:28
bezendu: Na kolanach?
13 kwi 00:59
daras: @Qbezendu bliżej do Radia−ma−ryja, tam za stosowny datek OD czyni cuda emotka
13 kwi 13:27
daras: i nie na kolanach ! tylko np. zbędnym maybachem
13 kwi 13:27