matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak wykonać to zadanie?
Vildir:
Rzucono najpierw monetą a póżniej kostką do gry. Oblicz prawdopodobieństwo, że wyrzucono reszkę i liczbe mniejszą od 5?
10 kwi 20:59
bezendu:
Ω=2*6=12 A={(R,1), (R,2), (R,3), (R,4)} |A|=5
4
1
P(A)=
=
12
3
==============================
10 kwi 21:43
bezendu:
|A|=4
10 kwi 21:43