matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak wykonać to zadanie?
Vildir:
Rzucono najpierw monetą a póżniej kostką do gry. Oblicz prawdopodobieństwo, że wyrzucono reszkę i liczb e mniejszą od 5?
10 kwi 20:59
Janek191:
I Ω I = 2*6 = 12 A = { (R,1),(R,2),(R,3),(R,4)} I A I = 4
10 kwi 21:26