matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to obliczyć pomocy
Ryżowianka:
rzucamy dwiema kostkami do gry. Jakie jest prawdopodobieństwo otrzymanie sumy oczek mniejszej niż 4?
10 kwi 20:22
Mila:
|Ω|=6
2
A−otrzymano sumę oczek mniejszą niż 4 Wypisujesz zdarzenia: A={(1,1),(1,2),(2,1)}
3
1
P(A)=
=
36
12
10 kwi 20:26