Dodawanie wartości punktu
Pingwin4: Suma odległości punktu p=(3,−2) od obu osi ukladu współrzędnych jest równa 5 czy 1?
10 kwi 19:36
iteRacj@:

czy to może być 1?
10 kwi 19:58
Pingwin4: Nie wiedzialam po prostu czy policzyć wdg danych 3−2=1 czy pominąć ten − patrząc na wykres
10 kwi 20:12
Pingwin4: Ale teraz faktycznie widzę
10 kwi 20:12
iteRacj@:
współrzędne punktu (nie tylko P=(3,−2)) to jedynie jego adres w układzie współrzędnych,
adres wynika z odległości P od osi układu współrzędnych, nie te wartości są sobie równe
warto robić rysunki, nawet szkice, łatwiej wyciągać z nich wnioski
10 kwi 20:28
iteRacj@:
współrzędne punktu (nie tylko P=(3,−2)) to jedynie jego adres w układzie współrzędnych,
adres wynika z odległości P od osi układu współrzędnych, te wartości nie są sobie równe
warto robić rysunki, nawet szkice, łatwiej wyciągać z nich wnioski
10 kwi 20:28