matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Metoda Newtona - Rawsona
Edi:
Stosując metodę Newtona − Rawsona wyznacz punkt, w którym funkcja o równaniu
x
2
+1
f(x) =
= x +
1
x
osiąga minimum w przedziale (0,
∞
). Punkt początkowy wynosi x
0
x
= 1,5 , zadana dokładność ε = 0,1.
10 kwi 18:36
Edi:
Pomocy 😨😨😨w sobotę mam egzamin 😣😣😣
10 kwi 18:51
Edi:
Proszę 😨😨😨😨
10 kwi 20:23