(x2−2)'*(x2+3)−(x2+3)'*(x2−2) | 2x(x2+3)−2x(x2−2) | |||
f'(x) = | = | = | ||
(x2+3)2 | (x2+3)2 |
2x3+6x−2x3+4x | 10x | |||
= | = | |||
(x2+3)2 | (x2+3)2 |
10x | ||
f'(x) = 0 → | = 0 → 10x = 0 → x=0 | |
(x2+3)2 |
10*(−0,01) | −0,1 | −0,1 | ||||
f'(−0,01) = | = | = | < 0 | |||
((−0,01)2+3)2 | (0,0001+3)2 | 9,0006 |
10*0,01 | 0,1 | 0,1 | ||||
f'(0,01) = | = | = | > 0 | |||
((0,01)2+3)2 | (0,0001+3)2 | 9,0006 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |