Usun nierownosc z mianownika
Domi:
9 kwi 23:15
9 kwi 23:16
Adamm:
x3−y3=(x−y)(x2+xy+y2) − zastosuj wzór
9 kwi 23:16
Domi: | | 3 | |
a jezeli mam |
| to jaki wzor mam zastosowac |
| | 1 + 3√2 | |
9 kwi 23:32
Eta:
(3√3−3√2)(3√9+3√6+3√4)= 3−2=1
(1+3√2)(1−3√2+3√4) = 1+2=3
9 kwi 23:36
Domi: Aaa po prostu 1 okej dziekuje
9 kwi 23:37
Eta:
9 kwi 23:39
Domi: Pani Eta a jak mam wzor i podnosze y2 czyli 3√2 do drugiej potegi to nie wychodzi mi po
prostu 2?
12 kwi 22:12
Domi: Okej to to samo... jestem glupia
12 kwi 22:14